Mogyorós-karamellás fagylalt

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 20 dkg kristálycukor
  • 3-4 evőkanál víz
  • pörkölt mogyoró
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • vaníliaaroma
  • fél liter tejszín
  • 4 tojásfehérje
  • csipet só

Elkészítés

A kristálycukrot a vízzel karamellizáljuk, a pörkölt mogyoróval egybeöntjük, 20 percig hagyjuk állni, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, húsdarálóban felaprítjuk. A tojássárgákat egy tálba teszünk, 5 dkg cukorral és a vaníliaaromával összekeverjük, utána a tejszínt is beleöntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd nagy körkörös mozdulatokkal az eddig elkészült masszába forgatjuk. Ezekhez a mogyorót is hozzáadjuk. Egy csipet sóval ízesítjük. Majd mehet a mélyhűtőbe. 10-15 percenként keverjük meg, hogy a mogyoró ne menjen az aljára.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.