Mogyorós-karamellás fagylalt
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 dkg kristálycukor
- 3-4 evőkanál víz
- pörkölt mogyoró
- 4 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- vaníliaaroma
- fél liter tejszín
- 4 tojásfehérje
- csipet só
Elkészítés
A kristálycukrot a vízzel karamellizáljuk, a pörkölt mogyoróval egybeöntjük, 20 percig hagyjuk állni, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, húsdarálóban felaprítjuk. A tojássárgákat egy tálba teszünk, 5 dkg cukorral és a vaníliaaromával összekeverjük, utána a tejszínt is beleöntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd nagy körkörös mozdulatokkal az eddig elkészült masszába forgatjuk. Ezekhez a mogyorót is hozzáadjuk. Egy csipet sóval ízesítjük. Majd mehet a mélyhűtőbe. 10-15 percenként keverjük meg, hogy a mogyoró ne menjen az aljára.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.